Om oss Aktuellt Aktiviteter Historik Styrelse_Kontakt startsidaLinköpingsmusikernas musikstipendium

I samarbete med Östgöta Correspondenten och Skådebanan arrangerar Linköpingsmusikernas Kamratförening årligen fyra individuella stipendier för unga musiker. Ålder på stipendiat ska vara
mellan 12-19 år (fyllda under stipendieåret). Stipendiat ska vara bosatt i Linköping, Mjölby, Motala, Vadstena, Kinda, Åtvidaberg, Boxholm, Ydre eller Ödeshög.

Unga musiker (instrumentalister eller sångare) kan själva söka eller nomineras av annan person,
skola eller institution. Varje stipendium är på 5.000 kr

- ”Ungdomstipendium” med Corren, Kulturskolan och Skådebanan 2018
Vårt ungdomsstipendium är instiftat för att använda intäkterna från bokförsäljningen till något vi tycker är angeläget. Vi fick in 15 ansökningar från hela Östergötland. Det tycker vi är bra och inspirerande för oss och den 20 maj hade vi audition med 10 ungdomar, som till vardags finns ute i regionens Kulturskolor. Frapperande var att de var så säkra, öppna och visade inte någon påfallande nervositet. De framförde olika musikstycken och flera var riktigt duktiga, varför vi hade svårt att skilja några åt. Stipendiet för 2018 är tänkt att delas ut till fyra ungdomar, men konkurrensen gjorde att vi beslutade utöka till fem stipendier á 5 000 kr vardera. Det tycker vi är extra roligt. Juryn bestod av Lars Sehlstedt Östgötamusiken, Thomas Fristedt Kulturskolan, Ingemar Samuelsson, Bo Carlsson och Per Nordén Kamratföreningen.

En konsert lördagen den 8 september kommer att hållas i Missionskyrkan där alla ungdomarna från audition är inbjudna att delta och framföra sin stycken. Här hoppas vi på en musikfest med anhöriga och en i övrigt intresserad publik.


Artikel införd i Östgöta Correspondenten 2018-01-11
(Klicka på artikeln för att se större)