Om oss Aktuellt Aktiviteter Historik Styrelse_Kontakt startsida


Nu är vårt CD-projekt i hamn.

Den här CD-boxen är ett komplement till boken ”Dansorkestrar i Linköping under tre decennier”. Här har vi sammanställt flera inspelade melodier av de flesta orkestrarna som finns upptagna i boken. Alla orkestrar finns tyvärr inte med på grund av att eventuella inspelningar inte finns att få tag på, eller att alla orkestrar inte har gjort någon inspelning. Men de som finns med i den här CD-boxen är de mest kända orkestrarna i Linköping under 50- 60- och 70-talen.
Innehållet i CD-boxen är resultatet av en omfattande genomgång av inspelat material som har funnits i arkivsamlingar och i privata samlingar. Här har enskilda musiker bidragit och inte minst Tor-Björn Lyrhed som övertog allt inspelat material från firma Ljudreportage. Vilket har till följd att allt inspelat material inte håller samma höga kvalitet, beroende på om det är inspelat i studio eller ute på dansspelning med en enkel bandspelare.
Men nu lever vi i den ”digitala världen” och alla inspelningar från 50- 60- och 70-talen gjordes analogt. Därför har Rolf Öhlin varit till ovärderlig hjälp som under många timmar konverterat och anpassat allt material från analogt till digitala filer.


Gruppen som har arbetat med CD-boxen är Björn Englund projektledare, Jan Larsson har ansvarat för kalkyl och tidsplan, Rolf Öhlin har ansvarat för att konvertera allt inspelat material, Stig Bergsten har ansvarat för utformningen av boxen, cd-skivornas etiketter och informationshäftet över innehållet och Bo Tronnersjö har hållit koll på låttitlar och kompositörer. Alla har hanterat ett svårt, bra och gediget arbete.


Kommande evenemang

Den 1 december kl. 11.00 - 13.00 är det CD-boxrelease på Skådebanan.
Det är första dagen som det går att köpa CD-boxen. Priset är 400 kr (självkostnadspris) per box. Medlemmar se Julspisen.

Årets Julspis är den 4 december.
Vi kommer att börja kvällen med att botanisera bland orkestrar/låtar som är med i CD-boxen. Därefter bjuds på sedvanlig skinkmacka med julgröt och valfri förtäring. Medlemmar kommer att kunna köpa CD-boxen till reducerat pris 375 kr.
Priset gäller endast denna kväll. (Produktionskostnaden för CD-boxen är 400 kr).


Länkar till orkestrar/grupper om kommande evenemang

Smågrupper

Bergstens 9, se information och evenemang på www.bergstens9.se

Bar Quartet, se information och evenemang på www.facebook.com/lkpg.barquartet och www.musikmix.se

Dennis Östryd, se information och evenemang på www.dennisostryd.se

Jurassic Jazz Band, se information och evenemang på www.hagvall.se

Lenas Trio, se information och evenemang www.facebook.com/Lenas-Trio-1455612131401122 och soundcloud.com/lenastrio

Red Hot Jazz Band, se information och evenemang på www.hagvall.se

TOMBOLA
, se information och evenemang www.tombolalinkoping.se och www.facebook.com/tombolalinkoping/

Storband

Hardes Big Band, se information och evenemang på www.facebook.com/hardesbigband och www.hardes.se

Linköpings Storband, se information och evenemang på www.facebook.com/groups/linkopingsstorband och www.linkopingsstorband.se

Rydskogen Joymakers, se information och evenemang på www.rydskogenjoymakers.se

Temptation Jazz Band, se information och evenemang www.temptationjazzband.se och www.facebook.com/Temptation-Jazz-Band-472996472849191